Cadeautip: licht op het feestvarken

Cadeautip: licht op het feestvarken

5 februari 2020 0 Door Alwin

Koken, dat is mijn hobby. Ik mag graag experimenteren met allerlei recepten, gerechten en ingrediënten. Als er geen plan of recept is, dan ben ik ook in mijn element. De uitdaging ligt dan in het maken van een heerlijke maaltijd met wat er aanwezig is in huis. Onze keuken is uitgerust met de meest moderne apparatuur. Dat is fijn maar niet strikt noodzakelijk om iets lekkers op tafel te toveren. Ook tijdens onze kampeervakanties maak ik altijd werk van de maaltijd. Verse vis of een lekker stuk gegrild vlees met knapperig gebakken groenten; het hoeft niet veel te kosten om gezond én lekker te koken.

Doelgericht licht

Binnenkort ben ik jarig. Mijn vriendin vroeg al een paar keer om een cadeautip. Het was moeilijk om iets te bedenken want ik heb eigenlijk alles. Maar nu heb ik toch iets bedacht. Zoals ik vertelde is onze keuken van alles voorzien wat we nodig hebben. Toch is er iets wat voor verbetering vatbaar is: het licht. Ik zou beter en gerichter licht willen hebben boven een aantal werkplekken. Dat zou een verjaarscadeau zijn waar ik dagelijks plezier van heb. Het zou mooi zijn als we een aantal led downlights zouden kunnen inbouwen. Vergeleken met gewone lampen heeft Ledverlichting een veel lager vermogen. Daardoor is led zuiniger in verbruik en je doet er nog eens langer met zo’n lamp. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. In die zin is de keuze voor ledverlichting ook te verantwoorden. Bovendien zal onze energierekening dus nauwelijks stijgen door die extra verlichting in de keuken.

De aanschaf

Mijn vriendin vond het een goed plan. De volgende stap was om te kijken wat er zoal op de markt is. Een search op internet leerde ons het een en ander. Ten eerste zijn er nogal wat prijsverschillen te zien bij de diverse aanbieders. Gekeken naar de armaturen zijn er verschillen in vorm, kleur en materiaal. De verlichting zelf is verkrijgbaar in diverse lichtkleuren en -temperaturen. We moesten een aantal keuzes maken. Bij BES LED LED verlichting winkel kregen we alle informatie die we nodig hadden. Er was volop keuze op het gebied van inbouw led downlights en de prijzen zijn zeer scherp. Omdat ik het inbouwen zelf wilde realiseren had ik daar een paar vragen over. De klantenservice medewerker van Bes Led die ik aan de telefoon kreeg, was vriendelijk en deskundig. Inmiddels is de klus geklaard. Ik moest nauwkeurig werken om de lampen goed passend te krijgen maar met de tips die ik heb gekregen is het goed gelukt.