Deze 3 items moet je in je kast hebben hangen

12 januari 2020 0 Door Alwin

Als een groot fan van winkelen, hangt mijn kast altijd erg vol. En dat terwijl ik de helft nooit aandoe. Afgelopen maand besloot ik mijn kast eens helemaal uit te zoeken en slechts het minimale te bewaren. Ik kwam erachter dat er een aantal standaard items zijn die je in je kast móét hebben hangen. Deze kledingstukken zijn dan ook een goed handvat bij het uitzoeken van je kledingkast. Zolang je deze items bezit, zit je goed. In deze blog vertel ik welke items dit zijn.

Een goede skinny jeans

Een spijkerbroek is een kledingstuk dat al decennia lang wordt gedragen en nooit uit de mode gaat. Welke trends er op het moment ook hip zijn, met een spijkerbroek zit je altijd goed. Daarom is het belangrijk dat je minstens 1 skinny jeans van goede kwaliteit in je kast hebt hangen. Voor mij is dit mijn strakke spijkerbroek van Kenzo, die inmiddels al zeven jaar mee gaat. Een spijkerbroek is zo’n fijn item, omdat je het met talloze andere kledingstukken kunt combineren. Met een comfortabele trui en sneakers eronder is het heel casual. Maar je kunt het ook dragen met een mooie top en hakken voor een avondje uit bijvoorbeeld.

Een mooie blazer

Een ander item dat je standaard in je kast moet hebben hangen, is een mooie blazer. Zelf ben ik relatief lang op zoek geweest naar de perfecte blazer. Sinds ik er eindelijk eentje heb aangeschaft, kan ik niet meer zonder. Ik raad iedereen aan om minstens 1 blazer in je kast te hebben. Ten eerste is dit natuurlijk een belangrijk item als je een baan hebt. Door middel van een blazer zie je er op het werk altijd netjes uit. Daarnaast kun je dit kledingstuk dragen voor andere formele gelegenheden. Een blazer hoeft echter niet alleen bij een formele look gedragen te worden. Als je dit item combineert met je perfecte skinny jeans en wat accessoires, is het perfect voor overdag.

Een little black dress

Als je nog geen ‘little black dress’ in je kast hebt hangen, moet je morgen verplicht naar de winkels gaan van mij. Een klein zwart jurkje is een echte must in je kledingkast. Dit kledingstuk is perfect voor enorm veel gelegenheden, feesten en partijen. Als je even niet weet wat je aan moet doen, zit je met een mooi zwart jurkje altijd wel goed. Zorg dus dat je dit item onderdeel is van je garderobe. En je mag er natuurlijk ook best meer dan 1 in je kast hebben hangen, dat kan nooit kwaad.