Mijn eigen gaming PC

Mijn eigen gaming PC

27 februari 2020 0 Door Alwin

Al sinds ik jong ben wil ik een game pc. Samen met mijn broer begon ik op jonge leeftijd met gamen. Ik weet dit nog als de dag van gister. Mijn vader had twee computers, een desktop en een laptop. Zijn laptop was alleen voor werk. De desktop stond thuis en was eigenlijk ook voor werk. Maar in het weekend mochten mijn broer en ik hier games op spelen. We waren toen nog zo klein dat we samen op de bureaustoel van mijn vader paste. Het allereerste spel dat ik heb gespeeld, of eigenlijk bekeek, was Harry Potter. Mijn broer was twee jaar ouder en bestuurde het spel. Dit was Harry Potter deel 1. Bij Harry Potter deel 4 mocht ik voor het eerst meedoen. Ik snapte mijn broer wel, ik was nog jong en had het alleen maar moeilijker gemaakt. Bij Harry Potter deel 4 mocht ik de spreuken doen en deed mijn broer de besturing. Ik kan me dit vandaag de dag echt niet meer voorstellen. We zouden binnen twee minuten geïrriteerd zijn doordat mijn broer niet liep waar ik wilde lopen of ik de spreuk niet deed die hij wilde dat ik deed. Maar destijds kon ik me niks leukers voorstellen.

Een eigen laptop

Een aantal jaar na de Harry Potter reeksen kreeg ik mijn eigen laptop voor kerst. Dit was geen laptop speciaal gemaakt voor gamen. Toch perste ik eruit wat er in zat. Een spel speelt het lekkerst op 60 FPS en is te doen op 40. Ik haalde op een goede dag net 30. Maar ik was gewend aan het schokkende beeld, ik kende niet beter. Ik nam de laptop vaak mee naar mijn beste vriend om hier samen tot diep in de nacht te gamen. We speelden dan vaak co-op games.

Multiplayer

Toen ik voor het eerst online tegen andere spelers ging spelen merkte ik hoe belangrijk het was om een goede Gaming PC te hebben. Ik verloor vaak omdat mijn spel achterliep of doordat ik door het schokkende beeld de vijand niet eens zag. Samen met mijn vader ging ik naar de computerwinkel om een gaming PC te laten samenstellen. Ik besloot dat het beter was om dit zelf te doen en niet een kant en klare te kopen. Dan ben je vaak toch duurder uit. Eenmaal thuis, en twee weken later, kon ik niet wachten om de PC aan te sluiten. Ik wist zeker dat het geweldig zou worden.